WhatsAPP İletişim
Telegram Grup
ONLINE DERSLER

Kitap Önerisi: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı

  • Kitap
  • 23.05.2020
  • 703 Kez Okundu
Kitap Önerisi: Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı

Gençliğini kitaplarla beslemeyen ulusların sonu acıdır. (Ovidius)

Kişisel gelişim son yıllarda oldukça popüler bir konu oldu. Tüm alanlarda olduğu gibi bu başlığında kendince önemli kaynakları var. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı da bu kitaplardan biri. İlk baskısını 1989 yılında yapan kitabın yazarı Stephen R. COVEY aile uzmanı, eğitmen ve  kurumsal iletişim danışmanı. Yıllar geçtikçe, değişen koşullara göre baskısı yenilenen 7 alışkanlığı çalışma hayatımıza nasıl uyarlayabiliriz? Sizin için derledik, haydi başlayalım!

 

  1. Proaktif Ol

Proaktivite insiyatif almaktan çok daha fazla bir anlama sahip, diyor Covey. İnsan olarak, kendi yaşamımızdan sorumlu olduğumuz anlamına gelir.-, diye devam ediyor. Çevrenizde size destek olan birçok kişi olabilir. Eğitim koçunuz, eşiniz, dostlarını ve tabi ki eğitimciler... Yine de iplerin sizin elinizde olduğunu içselleştirmek, tüm hayatın sorumluluğunu almak için güçlü bir motivasyondur. Sınavı kazandığınızda bundan en çok mutluluk duyacak kişi sadece sizsiniz!

  1. Sonunu Düşünerek İşe Başla

“Sonunu düşünerek işe başla”, her şey iki kez yaratılmıştır ilkesine dayanır. Her şeyin bir zihinsel, yani ilk yaratımı; bir de fiziksel, yani ikinci yaratımı vardır. Sınavda başarılı olduğunuzu hayal etmek oldukça motive edici ve harekete geçirici, öyle değil mi?

  1. Önemli İşlere Öncelik Ver

Bu madde anladığınız üzere tamamen zaman yönetimi(Yazımıza link) ile ilgili. Covey önemli işlere öncelik vermenin, fiziksel yaratım sürecinde uygulanacak eylemlerden oluştuğunu söylüyor. Proaktif kişiliğinizin potansiyelinizi keşfettikten yani 1. ve 2. maddeyi  geçtikten sonra artık amaçlarınızı doğrultusunda alışkanlıklarınızı düzenleyebilirsiniz.

  1. Kazan/Kazan Diye Düşün

Kazan/Kazan, her türlü insani etkileşimde sürekli olarak karşılıklı yarar arayışında olan, düşünce ve duyguya dayalı bir zihniyettir. Olumlu bak, rekabet yok işbirliği var. Gün içinde ne kadar olumlu ilişki kurarsan sana dönüşü o kadar muhteşem olacak.

  1. Önce Anlamaya Çalış. Sonra Anlaşılmaya

Sınav hazırlık sürecinde etrafımızda birçok uyaranla karşılaşıyoruz. Etrafınız size yardım etmek isteyen dostlarla dolu. Eleştirinin keyfini çıkarın, şu hayatta eleştirilerden pozitif bir etki çıkarmak gibisi yok.

  1. Sinerji Yarat

Şimdi bu elinizdekilerle yapabileceğiniz en güzel şeye geldik: Sinerji. Covey sinerjiyi şöyle tanımlıyor: En basit tanımıyla bütünün kendi parçalarının toplamından daha büyük olması demektir. Sınava hazırlanma sürecinde elde ettiğiniz bütün kaynakları bir araya getirme zamanı. Her bir kaynağın bir arada geçirdiği vakit kişisel başarınızla doğru orantılı.

  1. Baltayı Bile

Yeni alışkanlıkları ısrarla uygulamak bu maddenin ana konusu. Bunun için sorubankası.net eğitim çemberi oldukça iyi bir kaynak olabilir. Çalışma rutininiz bu çemberde  kalarak tamamlayabilirsiniz.

Anonim
Anasayfa
Üye Girişi Yap
Sepetim (0)
Kitaplar
Paragraflar
Blog
İletişim